Nieuws
25 november 2005 - Ron Smeets

SMS-ende besstuurder rijdt fietser plat

Dat bellen met je GSM in de hand tijdens het rijden tot gevaarlijke situaties kan leiden is al lang geen nieuws meer en er zijn zelfs tongen die beweren dat hands-free bellen niet veel veiliger is.

Een 17-jarige automobilist uit Denver maakte bewees woensdag dat je al helemaal niet moet SMS-en tijdens het woensdag.

Terwijl hij een binnengekomen berichtje aan het lezen was kwam hij door onoplettendheid met zijn auto op het fietspad terecht. Daar fietste echter een 63-jarige man die vervolgens door de auto geschept werd. De man ligt sindsdien met levensbedrijgende verwonignen in het ziekenhuis. De bestuurder is vanzelfsprekend gearresteerd.Gerelateerde links:
'Zet 'm uit voor je wegrijdt!'
VS wil verbod op GSM in auto voor tieners
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.