Nieuws
16 juli 2005 - Ron Smeets

SMS-en naar vaste telefoons

Het Amerikaanse Sprint heeft een oplossing bedacht voor het SMS-en naar vaste telefoonlijnen.

Aangezien de meeste vaste telefoons geen SMS functies aan boord hebben, worden de SMSjes via een text-to-speech systeem omgezet in een ingesproken bericht en vervolgens doorgebeld naar de ontvanger.

De verzender moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat iedereen aan de andere kant de telefoon kan opnemen. Kijk dus uit met liefdesverklaringen of geheime dates. Voor je het weet heb je een blije oma of een boze echtgenoot voor je deur staan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.