Entertainment
28 oktober 2005 - Ron Smeets

SMS en Mail slecht voor familieband

Onderzoek in Engeland wijst uit dat we steeds vaker SMSen en Emailen met vrienden en familie als vervanging van direct (oog)contact.

Hoewel 81% van de ondervraagden zegt dat men het liefste Emailt of SMS, geeft 41% van de ontvangers aan liever een telefoon- of persoonlijk gesprek te 'ontvangen' in plaats van een Email of SMS.

Daarnaast worden Email en SMS ook vaak gebruikt om eventuele confrontaties en onplezierige gesprekken te voorkomen bij het vergeten van een verjaardag, maken van excuses en ziekmeldingen.

Plusnet, een lokale internetprovider die het onderzoek uitvoerde noemt VoIP als een van de alternatieven voor deze trend en de negatieve gevolgen die het heeft voor vriendschappen en familiebanden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.