Nieuws
07 april 2008 - Ron Smeets

SMS-en in kleur

Het Engelse Affle heeft een SMS applicatie ontworpen waarmee het mogelijk wordt kleur en andere 'gepersonaliseerde' features toe te voegen aan SMS berichten.

Met de SMS2.0 applicatie kan onder andere de text- en achtergrondkleur van SMS berichten aangepast worden.

Verder biedt SMS2.0 functies als het toevoegen van emoticons en animaties, een RSS reader en SMS zoekfunctie die gebruik maakt van de meest gangbare online zoekmachines zoals Google en Yahoo!.

De applicatie zelf zal gratis te krijgen zijn. Affle's businessmodel gaat uit van inkomsten uit advertenties die aan de berichten toegevoegd worden. Ik ben benieuwd hoe dat er dan uit gaat zien in SMS-vorm en wat de gevolgen zijn voor de grootte van de berichten (vrij te gebruiken aantal karakters per SMS bericht).Gerelateerde links:
Location based SMS marketing
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.