Nieuws
25 juni 2006 - Elske de Boer

SMS-en in de baas z'n tijd kost meer dan een miljard

Volgens een artikel in de Engelse krant The Telegraph besteedt ongeveer de helft van het Engelse kantoorpersoneel meer tijd aan het SMS-en en Emailen van hun vrienden dan dat ze effectief aan het werk zijn.

Een van de redenen dat de Engelsen onder werktijd hun sociale contacten moeten onderhouden zijn de lange werkdagen. Het zogenaamde 'cyber socializing' kost de Engelse bedrijven 761 miljoen pond (ruim 1,1 miljard Euro), voornamelijk doordat werknemers meer fouten maken tijdens hun werk omdat ze voortdurend afgeleid worden.

Misschien moeten de Engelsen hun gezonde verstand eens gebruiken en gewoon 8 uur normaal werken zonder tussendoor te mailen of SMS-en. Dan hoeven ze niet meer zo lang over te werken om de verloren tijd en gemaakte fouten te compenseren zodat ze eerder thuis of bij vrienden kunnen doorbrengen om ouderwets, face-to-face, te socializen.

Ik vraag mij af wanneer de eerste bedrijven maatregelen gaan nemen en of wij er hier in Nederland ook zoveel last van hebben?Gerelateerde links:
GSM steeds vaker controlemiddel
Mobiele belkosten dragen bij aan faillisementen?!
Japanse minister verbiedt GSM's
Samsung verbiedt gebruik eigen GSM
Consument nog niet klaar voor mobiel sociaal netwerk
The Social Fabric
Over de auteur: Elske de Boer