Entertainment
31 maart 2005 - Ron Smeets

SMS-en? Dat doe je op school

Een 16-jarige scholiere uit New Jersey heeft het voor elkaar gekregen om in anderhalve maand voor ruim $1000 aan SMSjes te versturen. Nadat haar vader van de schrik van het openen van de rekening bekomen was heeft hij de 200 pagina tellende specificatie doorgespit om er achter te komen wanneer dochterlief al deze berichten stuurde.

Tot zijn verbazing werden de meeste SMS-jes verzonden en ontvangen tijdens de uren die ze op school doorbracht. Op sommige dagen haalde Ashley een gemiddelde van 1 SMS per minuut en dat de hele schooldag door. Behalve om te 'kletsen' met vrienden en vriendinnen werden per SMS ook antwoorden voor proefwerkvragen opgevraagd en verstuurd. Erg veel heeft ze er echter niet aan gehad. Ashley staat inmiddels voor de meeste vakken op een zware onvoldoende en ze heeft nu geen GSM meer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.