Nieuws
04 juni 2009 - Ron Smeets

SMS-en buiten je bundel na 1 Juli: ga naar het buitenland!

Als op 1 Juli de nieuwe internationale mobiele Bel- en SMS tarieven van kracht worden dan kun je voor het versturen van een SMSje naar je vrienden, familie of bekenden in Nederland beter even de grens over wippen.

Klinkt belachelijk natuurlijk en dat is het voor de meeste mensen die niet langs de Belgische of Duitse grens wonen ook, maar feit is wel dat het straks dus goedkoper is om vanuit het buitenland (binnen de EU) naar Nederland te SMS-en dan wanneer je hetzelfde SMSje binnen Nederland verstuurd.

Het maximale internationale SMS tarief is door de Europese Commissie namelijk vastgesteld op 13 cent (inclusief BTW). Nederlandse providers rekenen, buiten de belbundel, tarieven die op kunnen lopen tot maar liefst 25 cent per SMSje.

Kortom. Wil je na 1 Juli, buiten je belbundel, iemand binnen Nederland SMS-en, rekent je provider meer dan 13ct per SMSje en woon je binnen het bereik van buitenlandse providers als Proximus, O2, E-Plus of Mobistar, dan kan het zich lonen om even over te schakelen ;-)

Overigens is de Nederlandse jongerenkandidaat van de CDA voor het Europarlement Michiel Dijkman, inmiddels al een website gestart waarop je een petitie kan ondertekenen die ervoor moet gaan zorgen dat de binnenlandse SMS tarieven naar 11 cent verlaagd worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.