Nieuws
11 februari 2006 - Ron Smeets

SMS draagt mede bij aan escalatie van cartoons

Afgelopen maandag meldden wij al dat SMSjes mede de oorzaak ervan waren dat de moslim protesten in het Midden Oosten uitmondden in de rellen rondom diverse Scandinavische amassades.

Eind deze week publiceerde de Washington Post een interessant artikel over hoe veel macht de moderne communicatiemiddelen als SMS, Blogs en E-Mail hebben in de huidige vorm van informatievoorziening.

Conclusie is dat deze invloeden zowel een positieve als negatieve uitwerking kunnen hebben, zonder dat de traditionele media of overheden er iets aan kunnen doen.

De negatieve gevolgen zoals hierboven genoemd zijn inmiddels meermalen breed uitgemeten in de pers verschenen. Gelukkig zijn er ook nog positieve berichten te vinden. Zo ontvingen in Canada ruim 300.000 moslims een SMS om hen toch vooral tot rust te manen en anti Deense en -westerse demonstraties te vermijden.Gerelateerde links:
SMS mede oorzaak van brandende ambassades
Relschoppers rekruteren per SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.