Nieuws
17 april 2008 - Chris Bannink

SMS donatie gadget op Hyves voor OLPC

Vandaag start Hyves samen met Stichting Meters Maken voor Millenium een actie voor One Laptop Per Child (OLPC). Dat gebeurt door promotie te maken voor een unieke SMS donatie gadget (widget). Hyves leden kunnen deze gadget op hun profielenpagina plaatsen. Hiermee laten ze zien dat ze de actie ondersteunen en roepen ze tevens hun vrienden op om € 1,50 via SMS te doneren.

Vrienden en bezoekers kunnen de gadget eenvoudig kopiëren en op hun eigen profiel of website zetten. Ook in andere sociale netwerken is de gadget te gebruiken. Door OLPC te sms’en naar 3669 wordt per keer € 1,50 gedoneerd aan het goede doel. In de gadget is bovendien te zien hoeveel mensen aan het initiatief hebben bijgedragen en hoeveel geld bij elkaar is vergaard. Door het virale effect hopen de initiatiefnemers extra geld in te kunnen zamelen voor de aankoop van nieuwe laptops en de ontwikkeling van educatieve software.

De laptops van de non-profit organisatie One Laptop Per Child (OLPC) zijn speciaal voor kinderen van 6-12 jaar ontwikkeld. Het is een zand, water én schokbestendige groene laptop. Gertie Clabbers (32) en Harrie Vollaard (35) van de Stichting Meters Maken voor Millennium combineren hun sabbatical reis (20.000 km) met de missie: ‘Basisonderwijs voor iedereen’. De OLPC laptop is een concrete invulling van dit ambitieuze doel. Met hun oldtimer Volkwagenbus bezoeken ze een drietal bestaande OLPC schoolprojecten in Mongolië, Nepal en India. In Nizhny Novgorod, Rusland beginnen zij een OLPC project op een school voor visueel gehandicapte kinderen. Door deze wijze van reizen hopen ze extra publiciteit te genereren voor One Laptop Per Child. Verder geven ze ter plekke ondersteuning aan de projecten en doneren zij geld aan de lokale organisatie om de voortgang van de schoolprojecten te waarborgen.

Naast de SMS donatie gadget op Hyves, doen ook steeds meer bedrijven (o.a. IBM, Rabobank, Clubmessage en D-sign internet productions) aan het initiatief van de Stichting mee. Lees meer op hun Hyves paginaGerelateerde links:
MobileCowboy naar Dakar
Ringtones goede collectanten voor goede doelen
Mobiel collecteren steeds populairder
100 dollar Laptop gespot
Microsoft: Smartphone als alternatief voor OLPC
Over de auteur: Chris Bannink