Nieuws
28 oktober 2005 - Ron Smeets

SMS date eindigt in groepsverkrachting

Veel ouders maken zich al enkele jaren druk over het feit dat ze door de komst van internetdiensten als MSN, SMS en MMS niet meer weten met wie hun kinderen omgaan.

Een 16-jarig meisje in Maleisie heeft aan den lijve ondervonden waar ouders zo bang voor zijn. Enkele weken geleden was ze op weg naar huis toen ze een SMSje ontving van een onbekende leeftijdgenoot met de vraag om ergens af te spreken.

Uit pure nieuwsgierigheid ging ze op dat aanbod in en spraken ze af bij een hangplek. Daar aangekomen vroeg de jongen haar om mee te gaan stappen en nam haar mee op zijn motor. In plaats van een cafe kwamen ze echter uit bij zijn huis waar 6 van zijn vrienden al stonden te wachten.

De 16-jarige tiener is vervolgens zo brutaal verkracht door de 7 jongens dat ze buiten bewustzijn raakte. Het verhaal kreeg een bizarre wending toen de daders de volgende ochtend haar moeder belden, die haar dochter inmiddels al als vermist opgegeven had, om het meisje naar huis te brengen.

Inmiddels zijn twee van de 7 daders al opgepakt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.