Nieuws
24 september 2006 - Ron Smeets

SMS censuur na Thaise coup

Na de flitsende (qua snelheid) coup van afgelopen week in Thailand door een van 's lands machtigste generaals viel onderstaand berichtje mij in het bijzonder op.

Dat na een dergelijke actie (tijdelijk) sprake is van censuur en andere (militaire) regels om ervoor te zorgen dat de bevolking zich er niet te veel mee gaat bemoeien of de verkeerde signalen toegespeeld krijgt is geen verassing.

Generaal Sondhi heeft echter ook beslist dat TV zenders moeten stoppen met het uitzenden van SMS berichten die kijkers hun toesturen. De berichten werden in de vorm van een nieuwsticker onder in beeld op diverse zenders uitgezonden.

SMS censuur op z'n best (of slechtst. . .)Gerelateerde links:
SMS regelgeving in China
GSM verkeer plat vanwege aanslagen
Nepalese overheid legt mobiele netwerken wederom plat
Koning legt mobiel netwerk plat
Censuur GSM voor Kids
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.