Nieuws
04 november 2011 - Ron Smeets

SMS Cash Cow is nog springlevend

Afgelopen weekend publiceerde ik hier al een infographic met een aantal bijzondere feiten over het voortdurende succes van SMS. Het eenvoudige tekstberichten systeem is sinds de 'uitvinding', medio jaren 90, nog altijd de meest succesvolle en -gebruikte mobiele data dienst voor providers over de hele wereld.

Een onderzoek van het Engelse Portio Research levert nog meer bewijs hiervoor. Of, hoe berichtjes van maximaal 160 tekens al meer dan zestien jaar voor mega omzetten en winsten zorgen.

Sinds de invoering van SMS hebben mobiele providers wereldwijd al meer dan 424 miljard Euro verdiend aan SMS berichten. In 2010 alleen al lag de omzet op zo'n 83.2 miljard Euro. Alle mobiele berichtendiensten bij elkaar waren in dat jaar goed voor een omzet van 130.1 miljard Euro. Voor dit jaar (2011) verwachten de analisten dat de omzet van de diverse mobiele berichtendiensten (SMS, PING, MMS etc), wereldwijd dus, op ruim 145 miljard Euro zal uitkomen.

Hoewel het aandeel dat SMS voor zijn rekening neemt na dit jaar, met de komst en het steeds populairder worden van alle andere mobiele berichtendiensten, zal dalen, maar Portio Research voorspelt wel dat SMS diensten de wereldwijde providers tussen 2011 en eind 2015 (een periode van vijf jaar dus), nog eens zo'n 527 miljard Euro zullen opleveren. Hoe de SMS omzetten zich over de nog langere termijn zullen ontwikkelen is wat onzekerder, maar de analisten verwachten wel dat de teksberichten dienst in de komende 7 jaar nog altijd goed zal zijn voor een totale, wereldwijde, omzet van ruim 725 miljoen Euro. Tsja, de SMS Cash Cow is nog altijd springlevend!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.