Nieuws
09 augustus 2011 - Ron Smeets

SMS als wapen in de strijd tegen hondenpoep

We kennen het allemaal. Je loopt over en grasveld of op straat en ineens sta je in een hondendrol. Vooral de zachte, soms nog warme, exemplaren zijn bijzonder irritant en ook moeilijk weg te poetsen van de zool van je schoen(en). Jakkes!

Welnu, in het Engele Stockport heeft de gemeenteraad nu een SMS service ingesteld waarmee getuigen van een hondeneigenaar die de poep van zijn 'beste vriend' weigert op te ruimen aangegeven kunnen worden.

Het enige dat de getuige moet doen is een SMS'je sturen waarin de precieze plek, het tijdstip, een korte beschrijving van de hond en zijn baasje en zijn eigen naam (indien hij dat wil) staan. De politie gaat vervolgens op zoek naar de hond en diens baasje om hem aan te spreken op zijn gedrag en eventueel te bekeuren. Tsja, je kunt natuurlijk ook proberen netjes te vragen aan de hondeneigenaar om de poep op te ruimen als je dit ziet gebeuren, maar mocht je dit niet durven, of de hond en eigenaar er te 'gevaarlijk' uitzien, dan is dit SMS verkliksysteem wellicht een optie ;-)) Misschien ook een idee voor Nederlandse gemeenten?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.