Nieuws
31 december 2006 - Ron Smeets

SMS alerts in Brabant sporen 15 vermiste personen op

De politie in Midden- en West-Brabant is bijzonder te spreken over de methode waarbij SMS massaal ingezet wordt voor het verspreiden van signalementen van vermiste personen. Het afgelopen jaar werden in die provincie op die manier 15 vermiste personen opgespoord.

Op 31 december 2006 stuurde de Politie Midden & West Brabant een SMS-Alert bericht aan alle ongeveer 57.000 deelnemers. Het SMS-bericht vermeldde kort de resultaten van het afgelopen jaar . Waarbij de politie de hoop uitsprak voor een verdere goede samenwerking in 2007.

De afgelopen 12 maanden maakte SMS-Alert flinke sprongen. Van een project dat begin van het jaar alleen nog in het district Tilburg actief was, naar een project dat nu in de hele regio Midden & West Brabant actief is.

Het middel is in 2006 121 keer ingezet voor onder ander vermiste personen, vermiste kinderen, opsporingsberichten na overvallen/inbraken etc., verzoeken om tips en voor preventiedoeleinden. Door oplettende burgers die aan het project deelnemen, zijn in totaal 9 vermiste kinderen en 6 vermiste personen teruggevonden. Verder arresteerde de politie een inbreker naar aanleiding van binnengekomen tips.

Naast deze gemakkelijk te herleiden (harde) successen, mag ook gesproken worden van successen in de vorm van alle tips die binnenkwamen na de verzending van elk SMS-bericht. Hieruit blijkt dat de mensen alerter zijn na het ontvangen van een bericht.Gerelateerde links:
Winkeliers gewaarschuwd per SMS
Politie waarschuwt per SMS voor kinderlokkers
SMS verklikkers beloond met beltegoed
Succesvolle SMS infoservice van de Politie
Nijmeegse politie zoekt mobiele getuigen
GSM's leiden tot efficienter politiewerk
Relschoppers melden zich na SMS actie
Politie roept om camphone getuigen
SMS kliklijn
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.