Entertainment
23 juli 2010 - Ron Smeets

SMS Alert tegen haaienbeten

Als je op vakantie gaat naar de Australische kust dan weet je dat je het risico kunt lopen een haai tegen te komen. Meestal loopt dat goed af omdat die beestjes vaak net zo bang zijn voor ons als wij voor hen en ze doorgaans makkelijkere prooien kunnen vinden, maar zo af en toe lees je toch nog wel eens over een 'shark attack'.

In Australië hebben ze daar nu een oplossing voor bedacht: de SMS Alert tegen haaienbeten ;-)

Een aantal lokale zee-biologen hebben de afgelopen maanden 75 Witte Haaien van een zender voorzien, voornamelijk om de handel en wandel van de beestjes te kunnen volgen. Maar wat natuurlijk pas echt leuk is voor de gemiddelde zwemmer is het feit dat wanneer een van die 75 Witte Haaien in de buurt van de kust komen, vanaf z'n 400 meter, er automatisch een SMS Alert gestuurd wordt naar de strandwachten in de buurt. Die kunnen het zwemmende en surfende publiek vervolgens dan weer waarschuwen om te voorkomen dat die gebeten worden ;-) Kijk, dat noem ik nou nog eens een prima service.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.