Nieuws
09 november 2009 - Ron Smeets

SMS Alert bij raket aanval

Dat SMSjes gebruikt kunnen worden om de bevolking te attenderen op  vermiste personen, het zoeken van getuigen, Tsunami's en andere rampen zal iedereen wel al weten.

In Israel zijn de autoriteiten bezig met de ontwikkeling van een nieuw SMS Alert systeem dat, zo is de bedoeling, binnen nu en twee jaar actief moet zijn en de inwoners van Jerusalem, Tel Aviv en andere risicogebieden waarschuwt voor een mogelijke raketinslag in de buurt.

Het is de bedoeling dat, wanneer een raket afgeschoten wordt op Israel het systeem de baan en het mogelijke inslagpunt van de raket berekent. Vervolgens ontvangen alle mobieltjes in de buurt van het inslagpunt een waarschuwings SMSje dat ze zich maar beter uit de voeten kunnen maken en/of de schuilkelders moeten opzoeken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.