Nieuws
29 november 2011 - Ron Smeets

Smartphones wereldwijd nog geen 1/3e van het totaal

In april werd door het Gfk al gemeld dat meer dan de helft van alle verkochte mobiele telefoons in Nederland een smartphone is.

Wereldwijk is het echter nog lang niet zover. VisionMobile heeft becijferd dat het martktaandeel van smartphones op onze kleine blauwe planeet het eerste helft van dit jaar op 27% stond. Kortom, er is nog genoeg te winnen (en verliezen) voor de diverse smartphone fabrikanten en -OS'en.

Onderstaande grafiek geeft een beeld van de verdeling tussen de smart- en featurephones in de eerste helft van 2011 en er staan ook de marktaandelen van de diverse fabrikanten en OS'en in vermeld, zowel voor de smart- als featre phones.

Via: VisionMobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.