Nieuws
08 juni 2011 - Ron Smeets

Smartphones vs Dumbphones (Infographic)

Het lijkt wel haast of dumbphones niet meer bestaan. Iedereen praat en schrijft, ja ook ik ;-), vrijwel alleen nog over smartphones.

Toch bestaaat de wereldmarkt voor mobieltjes nog altijd voor bijna 75% uit dumbphones, of feature phones zoals ze ook genoemd worden. Via twitter viel mijn oog eerder vandaag op onderstaande Infographic waarin duidelijk te zien is hoe de smartphone markt zich de afgelopen vier jaar ontwikkeld heeft ten opzichte van de 'feature phone' markt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.