Nieuws
17 januari 2013 - Marloes de Hooge

Smartphones verbruiken meer data dan tablets

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Ariesto, dat sinds maandag online te bekijken is, blijkt dat smartphones meer data verbruiken dan tablets in Europa. De grootste dataverbruikers onder de smartphones in 2011 zijn de iPhone 4S, de iPad 2 en de originele iPad. In 2012 ligt dit weer helemaal anders. Toen bleken de iPhone 5, de Galaxy S III en de Sensation XL de grootste dataverbruikers te zijn onder de smartphones. 

Zo blijkt dat iPhone 5 gebruikers vier keer zoveel data verbruiken als iPhone 3G gebruikers en 50% meer data verbruiken als iPhone 4S gebruikers. De Galaxy Tab 2 10.1 gebruikers verstoken 20% meer data dan iPad gebruikers. Het onderzoeksbedrijf, dat gespecialiseerd is in optimalisatie van het mobiele netwerk, geeft aan dat de resultaten ook toegepast kunnen worden op telefoonproviders in derest van de wereld omdat de consumptie vergelijkbaar is.

Wat ook nog opvalt, is dat 40% van alle data verbruikt wordt door 1% van de gebruikers. LTE zou hier echter verandering in moeten gaan brengen. Ook opvallend is dat de zogenoemde 'phablets' niet worden meegeteld onder smartphones maar ook niet onder tablets. Het is een aparte categorie, maar ze verbruiken niet meer data dan de andere categorieën.  

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl