Nieuws
24 oktober 2014 - Ron Smeets

Smartphones, apps en … CRM

Ruim 70% van de Nederlanders heeft een smartphone en deze vervult een centrale rol in het leven van de eigenaar. Zo heeft ook meer dan 70% de smartphone de afgelopen 7 dagen gebruikt en gaat hetzelfde percentage niet zonder smartphone de deur uit.

De drie belangrijkste plekken waar smartphones worden gebruikt zijn thuis (97%), onderweg (85%) en op het werk (80%). Een belangrijke rol in het gebruik is weggelegd voor apps.

Zo staan er gemiddeld 28 apps geïnstalleerd op een smartphone en zijn 10 daarvan gebruikt in de laatste 30 dagen. Natuurlijk worden zaken als een te klein scherm (40%) en lastig typen (20%) als barrières gezien, maar een goede app kan deze met eenvoud en gebruiksvriendelijkheid weg nemen.

Perfectview crm app
Apps uit de categorieën Messaging en Social groeien het snelst, maar apps die het ook goed doen komen uit de categorie Productivity en Utilities: apps voor tekstverwerking en agenda maar ook relatiebeheer. Relatiebeheer ? Ja ! Zo kunnen gebruikers 24 uren per dag en 7 dagen per week relaties beheren en extra productief zijn ! Bij CRM draait alles om (de voorkeuren van) uw relaties en daar kan de Perfectview aan bijdragen. Bijvoorbeeld omdat je via deze app direct kunt reageren op een informatieaanvraag die ’s avonds binnenkomt, je relevante informatie kunt lezen vlak voordat een afspraak plaatsvindt of je in het weekend kunt zorgen dat de te doen lijsten van collega’s met de juiste taken voor maandagmorgen gevuld zijn.

Neem eens een kijkje in de App store (iPhone / iPad) of Play Store (Android), zoek op CRM en download / installeer de app de perfectview CRM app of deze van een concurrent om profijt te halen uit je smartphone met apps en … CRM.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.