Nieuws
18 november 2013 - Nichal Joosse

Smartphonegebruik binnenkort toegestaan in Europese vluchten

Hoewel luchtvaartmaatschappijen het nog steeds mogen verbieden, heeft de Europese Commissie twee wetgevingen aangepast waardoor het binnenkort toegestaan is om je smartphone te gebruiken tijdens het vliegen met Europese vliegtuigen. Het is dus niet meer noodzakelijk om je smartphone volledig uit te schakelen, of je smartphone in te stellen op de vliegtuigmodus. De andere wetgeving die aangepast wordt, zorgt ervoor dat er op hoogtes boven de 3000 meter 3G en 4G gebruikt mag worden.

Het lijkt aannemelijk dat luchtvaartmaatschappijen de wetgeving niet zullen gaan overnemen. Vaak wordt gezegd dat de signalen van smartphones het vliegen kunnen verstoren. Ook zijn er nog steeds behoorlijk veel luchtvaartmaatschappijen die zelfs smartphones in vliegtuigmodus verbieden, omdat er bij vliegtuigmodus volgens deze maatschappijen nog streeds signalen vrij kunnen komen (zelf meegemaakt een paar jaar geleden).

Volgens de huidige wetgeving was het al toegestaan om 2G te gebruiken tijdens vluchten, maar door de slechte verbinding van 2G op grote hoogtes was mobiel internet niet echt mogelijk. Maar in de toekomst lijkt het dus mogelijk te gaan worden dat bellen en internetten in vliegtuigen werkelijkheid gaat worden.  

Over de auteur: Nichal Joosse