Nieuws
23 augustus 2015 - Ron Smeets

Smartphone videobewijs kost corrupte agent zijn baan Geen schietincident deze keer, maar dit is ook niet wat je van agenten verwacht

Er is, vooral in de VS, nogal wat te doen over agenten die zich, met name ten opzichte van de gekleurde Amerikanen, niet helemaal gedragen zoals je dat mag verwachten. En dan zeg ik het nog voorzichtig. Steeds meer Amerikanen nemen daarom het zekere voor het onzekere en filmen met hun smartphone de agenten die hen aanhouden. je kunt maar beter zelf alvast voor wat bewijs zorgen toch? Tsja, en hoe meer er gefilmd wordt, hoe meer malafide praktijken aan het licht komen natuurlijk.

De agent in onderstaand filmpje is dan geen schietgrage diender, wat hij doet kan natuurlijk ook niet door de beugel. Een aangehouden automobilist en zijn bijrijder worden min of meer gedwongen om kaartjes te kopen voor een liefdadigheid evement waar geld ingezameld wordt voor de lokale politiemacht. Kopen ze de kaartjes niet, dan wordt de auto in beslag genomen, aldus de agent. OK, de auto staat niet geregistreerd en is ook niet verzekerd dus hij had een legitieme reden om de bestuurder te bekeuren. Sterker nog, een onverzekerde bestuurder door laten rijden in ruil voor drie kaartjes is eigenlijk nog erger dan de afpersing zelf. De agent is inmiddels geschorst, hangende een intern onderzoek en de verwachting is dat hij zijn baan kwijt zal raken.

https://youtu.be/I1a6HMV7n34

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.