Nieuws
16 november 2015 - Ron Smeets

Smartphone opladen straks een kwestie van minuten Nieuwe technologie van Huawei laadt accu's tien keer sneller op

Huawei heeft een nieuwe stap gezet in het snelladen van smartphone accu's. De fabrikant toonde in China haar nieuwste technologie op dat gebied. In een proefopstelling werd een 3000 mAh accu binnen vijf minuten van 2 tot 48% capaciteit opgeladen. Nog indrukwekkender, en vooral interessant voor smartwatches en andere wearables, was de demo waarbij een 600mAh accu in twee minuten tijd tot 68% opgeladen werd. Volgens Huawei's Watt Lab, de uitvinders van deze razendsnelle technologie, kunnen smartphones straks opgeladen worden in de tijd die het kost om een kop koffie te bestellen.

Volgens Huawei is dit een nieuwe doorbraak in de technologie van accu's. Het zijn niet de laders die, simpel gezegd, sneller en meer 'stroom' in de accu's 'pompen' maar een nieuwe samenstelling van de Li-Ion accu die als katalysator werkt waardoor de accu tot tien keer sneller stroom 'opneemt'. Doordat er dus geen gebruik gemaakt wordt van snelladers heeft dit ook geen nadelige effecten voor de levensduur van de accu.

Hieronder staan twee korte video's van de demo's. Die zijn overigens niet in real-time gefilmd maar er zijn wel stopwatches in beeld te zien.

https://youtu.be/M0U9sgGpE00https://youtu.be/TflTWYmTvrY

Bron (Huawei), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.