Toestellen
19 november 2010 - Ron Smeets

Smartphone met Windows XP nu (online) te koop

Zo'n anderhalf jaar geleden dook de Chinese ITG xpPhone voor het eerst op bij een beurs in Taiwan. De meest opvallende feature was natuurlijk het feit dat dit toestel op een embedded versie van Windows XP draait.

Daarna hebben we er eigenlijk weinig meer van gehoord. Tot nu dus. Op de website van de fabrikant is het toestel inmiddels te koop. Hij is niet echt goedkoop, vergeleken met de gemiddelde prijskaartjes van Chinese telefoons.

Afhankelijk van de uitvoering (WiFI met of zonder 3G en 8 of 16GB geheugen) moet je tussen de 490 en 640 Euro neertellen. De goedkoopste versie is overigens uitgerust met MS DOS en niet Windows XP. Het is maar dat je het weet als je hem zou gaan bestellen ;-))

Enkele specs:
- 4.8 inch touchscreen display (800x480 en 1024x768)
- VGA out
- WiFi
- GPS
- Bluetooth 2.0
- 3.5mm audio aansluiting
- AMD Processor
- 512MB RAM
- Afmetingen: 175 x 84 x 25.5mm (hxbxd)
- Gewicht: 345 gram

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.