Toestellen
27 oktober 2005 - Ron Smeets

Smartphone met 3MP cam en PalmOS

Dit soort ontwikkelingen zorgen er wel voor dat Smartphones nog altijd aan populariteit winnen en dat de berichten over de dood van het PalmOS ontkracht worden.

De zojuist aangekondigde PiTech I-10 wordt de eerste PalmOS powered Smartphone met een 3 Megapixel cam en MP3 player op de markt. Bovendien kan de cam ook MPEG4 video opnemen en is ie voorzien van auto-focus en 'steady-shot'.

Wat belangrijker is: PiTech gaat de I-10 in het tweede kwartaal van 2006 niet alleen in Azie, maar ook in Europa op de markt zetten. Exacte data en prijzen zijn nog niet bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.