Toestellen
10 januari 2008 - Mark

Smartphone met 1GHz processor van Qualcomm

Dit kun je nog eens een stap voortuit noemen. De Amerikaanse chipmaker Qualcomm toonde op de CES een werkend prototype van een Smartphone die voorzien is van de nieuwste chip van Qualcomm, de 1GHz (!) Snapdragon.

Het toestel zal in de vorm zoals het in Las Vegas getoond werd zeer zeker niet in de winkels komen te liggen, maar Qualcomm wilde hiermee vooral de prestaties van de nieuwe mobiele processor aan de gadgetwereld showen.

Als we de berichten van onder andere Engadget Mobile mogen geloven (en waarom niet) dan waren de meeste bezoekers op de Qualcomm stand behoorlijk onder de indruk van de 'Anchorage' zoals dit prototype genoemd wordt.

Behalve de ultrasnelle (voor Smartphone begrippen) ARM Core based 1GHz processor maakt Qualcomm's Snapdragon technologie ook gebruik van ATI Graphics (dit prototype heeft een display met SVGA resolutie) en MediaFLO support.

Het is de bedoeling dat nog dit jaar de eerste toestellen van Samsung en HTC op de markt zullen gaan komen die met deze processor en technologie uitgerust zijn.Gerelateerde links:
Qualcomm moet stoppen met het verkopen van 3G chips
Nog een aanklacht door Nokia voor Qualcomm!
Nokia klaagt Qualcomm aan
Qualcomm daagt grootste klant voor de rechter
Over de auteur: Mark