Nieuws
18 januari 2012 - Ron Smeets

Smartphone gebruik wereldwijd (of toch vooral in de VS?)

Er verschijnen (dagelijks) heel veel infographics online. Sommige zijn best interessant. Dat dacht ik ook toen ik onderstaande infographic tegen kwam met de titel 'Smartphone Users in the World'.

Hoe anders was dat echter nadat ik hem bekeken had. De makers zeggen een infographic gemaakt te hebben van de wereldwijde smartphone gebruikers. ik krijg namelijk sterk de indruk dat de meeste data uit de VS gehaald is en daarnaast mis ik ook Nederland in de Top 10 van landen met de hoogste 'smartphone penetratie'. Die ligt bij ons namelijk ook al ver boven 30%. Maar goed, ondanks dat is het toch nog wel een aardige infographic ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.