Nieuws
02 februari 2011 - Ron Smeets

Smartphone gebruik per bevolkingsgroep in de VS onderzocht

Onderzoeksbureau Nielsen heeft in de VS onderzocht welke smartphone OS'en per bevolkingsgroep (etnische afkomst) het meest gebruikt worden. Wat daarbij vooral opvalt is dat iOS (Apple) het meest populair is onder Amerikanen van Aziatische afkomst. 36% van hen heeft een iPhone.

Bij de 'African American' genruikers wordt BlackBerry het meest gebruikt. De Spaanstaligen en 'lokale' (blanke) boevolking hebben geen uitgesproken voorkeur. Android, iOS en BlackBerry worden onder die bevolkingsgroepen nagenoeg evenveel gebruikt. Zie ook onderstaande grafiek.

smartphone-OS-share-ethnicity2 Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.