Geruchten
19 januari 2015 - Ron Smeets

Smartphone en smartwatch van HTC in Barcelona Taiwanezen gaan twee slimme producten onthullen op het MWC

Afgelopen vrijdag werd bekend dat HTC definitief een persconferentie, met product aankondiging, zal houden in Barcelona, tijdens het Mobile World Congress (MWC). Vandaag duikt het gerucht weer op dat de Taiwanese fabrikant daar niet alleen met de opvolger van de One M8 op de proppen zal komen maar ook haar eerste smartwatch gaat onthullen.

Zoals gezegd, nieuw zijn deze geruchten niet, maar nu ze afkomstig zijn van Bloomberg die het van een 'bron die bekend is met de situatie binnen HTC' gehoord heeft, is het weer nieuws ;)

De afgelopen maanden werd al veel gespeculeerd over het feit of HTC al dan niet in de wereld van de wearables zou stappen. Tijdens het MWC van vorig jaar zou de fabrikant aan sommige partners en klanten al een prototype getoond hebben, maar die werd, in 2014 althans, verder niet meer gezien. Vervolgens werd in het geruchtencircuit maandenlang een welles-nietes spelletje gespeeld, aangevuld met berichten dat HTC weliswaar met een wearable komt, maar dat dat geen smartwatch zou zijn. En nu dus weer het bericht dat er toch een smartwatch met het HTC merk onthuld gaat worden in Barcelona. We zullen het wel zien, over een week of zes.

Overigens zijn de meeste geruchten het er wel al geruime tijd over eens dat HTC tijdens het MWC de opvolger van de One M8 gaat onthullen; waarschijnlijk de One M9 dus. Daarvan zijn de afgelopen maanden ook al wat geruchten en concepten opgedoken. Dat die een betere camera zal krijgen dan zijn voorganger is ook een open deur van jewelste. De UltraPixel camera's van de One M7 en One M8 werden nu niet bepaald gezien als de betere smartphone camera's van 2013 en 2014. Bovendien heeft HTC in alle toestellen, ook mid-range, die na de One M8 gepresenteerd zijn ook al andere, betere, camera's verwerkt. De Desire Eye is het laatste, en meest aansprekende, voorbeeld daarvan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.