Entertainment
12 januari 2010 - Ron Smeets

Smartphone dieven maken foto's en lopen tegen de lamp

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt dus de twee dieven die in Portland bij een inbraak twee Motorola Android toestellen meenamen hadden kunnen weten dat de foto's die ze met de toestellen maakten als blackup automatisch naar een server gekopieerd werden waar alleen de oorspronkelijke eigenaar van het toestel toegang toe had.

Je voelt 'm natuurlijk al aankomen. De dieven maakten ook enkele kiekjes van elkaar.

Deze kiekjes (zie hieronder) belandden via het 'online backup account' van de rechtmatige eigenaar al snel bij de lokale politie. Die hadden aan de beelden voldoende om in ieder geval één van de daders te identificeren en op te pakken (hij was waarschijnlijk al geen onbekende meer van de lokale hermandad ;-)) Naar zijn handlanger wordt nog gezocht, maar die zal binnenkort ook wel achter slot en grendel zitten.. Typisch gevalletje voor 'Dom, Dommer, Domst" ;-)) Smartphone-Dieven-Fotos

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.