Entertainment
19 oktober 2005 - Ron Smeets

Smartphone dief met behulp van GPS gepakt

Een Bulgaarse douanier zal zich de dag nog lang heugen dat hij besloot de Smartphone van de Amerikaanse ambassadeur te stelen.

Direct na het scannen van zijn handbagage bemerkte ambassadeur Beyrle dat zijn telefoon verdwenen was. Navraag bij de douaniers leidde tot een vruchteloze zoekactie van de ambtenaren en dus leek het erop dat de Amerikaanse diplomaat zonder zijn GSM verder moest reizen.

Echter, de Smartphone was voorzien van GPS software en nadat Beyrle zijn laptop en de locatie-software opgestart had kon de exacte positie van de Smartphone al snel achterhaald worden.

Het toestel bleek zich in de broekzak van een van de douaniers te bevinden die vervolgens met het schaamrood op zijn kaken zijn domme diefstal moest toegeven.

Het moge duidelijk zijn dat de betreffende douanier op zoek moet naar een nieuwe baan, maar nu met een strafblad op zak.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.