Nieuws
18 december 2009 - Jeroen de Hooge

Smartphone apps bovenaan Bright 25 van 2009

Bright heeft gisteren de Bright 25 bekend gemaakt met daarin de belangrijkste trends, gadgets en innovaties van het jaar.

De lijst wordt aangevoerd door 'apps'. De top vijf bestaat verder uit Twitter, e-books, de HTC Hero en de led lamp van Philips.

In het coverartikel van het december-januari nummer van Bright magazine schrijft hoofredacteur Erwin van der Zande: "De belangrijkste ontwikkeling van het afgelopen jaar is de doorbraak van apps. De mobiele applicaties hebben niet alleen de softwaresector nieuw leven ingeblazen, ze hebben ook mobiele telefoons een nieuwe dimensie gegeven." Apple joeg de ontwikkeling aan met de komst van de App Store in 2008. Afgelopen jaar heeft het veel navolging gekregen van onder meer Google, Nokia, Microsoft en zelfs Vodafone. Van der Zande: "Amerikanen spreken in zo'n geval van een 'paradigm shift': een innovatie die het spel en de spelregels voorgoed verandert."

De volledige Bright 25 is hier terug te vinden.

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.