Accessoires
06 december 2009 - Ron Smeets

SmartlinQ voor verzekerden met beperkte bewegingsvrijheid

Voor mensen die vanwege hun leeftijd of door andere oorzaken niet (meer) overweg kunnen met een gewone mobiele telefoon of die op zoek zijn naar een toestel met extra functies zoals een paniek- of alarm knop waarmee met één druk hulpdiensten zoals een doktor, politie of familieleden gealarmeerd kunnen worden bestaan natuurlijk al geruime tijd de Emporia mobieltjes.

Verzekeraar OHRA komt nu met een nog eenvoudigere variant, de SmartlinQ. Dit is eigenlijk een kruising tussen een Emporia en de kinder mobieltjes die we enkele jaren geleden nog in de winkels zagen liggen. De SmartlinQ heeft onder andere een SOS-knop en een ingebouwde GPS ontvanger.

Daarnaast beschikt de SmartLinQ over vier vaste, naar wens, voorgeprogrammeerde telefoonnummers. Daarbij is de SmartLinQ uitgerust met een bewegingssensor die onmiddellijk signaleert of iemand gevallen is, en direct een bericht met positiebepaling verstuurt naar één van deze voorgeprogrammeerde nummers. Gebruikers kunnen maximaal vier veiligheidszones instellen waarbij meldingen verstuurd worden als men de zone ingaat of verlaat.

OHRA gaat de SmartlinQ, waarvoor de verzekeraar een deal gesloten heeft met T-Mobile, aanbieden in combinatie met een tweejarig abonnement van €7,50 per maand. Dat bedrag is puur bedoeld voor het toestel en de service. Om te bellen moeten de klanten gewoon prepay beltegoed bij T-Mobile aanschaffen. Bij aanvang van de overeenkomst krijgen nieuwe klanten behalve de SmartlinQ ook 15 Euro beltegoed erbij.

Overigens is de SmartlinQ al een tijdje gewoon bij T-Mobile te koop, ook voor niet-OHRA klanten dus. Je krijgt dan hetzelfde toestel met exact dezelfde functies maar natuurlijk niet gekoppeld aan de SOS service van OHRA, maar aan die van CSU.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.