Nieuws
31 augustus 2011 - Ron Smeets

Smart- vs dumbphones in Afrika (Infographic)

Bij ons worden momenteel al meer smart- dan dumbphones verkocht. In Afrika is dat nog lang niet zover. Volgens Informa Telecoms & Media worden er dit jaar in dat wereldeel 32 dumbphones verkocht op elke smartphone. Ofwel 3% van alle verkochte mobieltjes in Afrika is een smartphone.

In 2015 zal die verhouding naar 1:5.6 ge-evolueerd zijn. Dan is 15% van elke verkochte Afrikaanse mobiele telefoon een 'slim mobieltje'. Onderstaande infographic geeft ook nog enkele aardige cijfers en voorspellingen voor de totale Afrikaanse toestelmarkt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.