Nieuws
19 februari 2010 - Redactie StyleCowboys

Sluwe onderwateractie van Samsung

Samsung heeft dit jaar een wel zeer "sluwe" marketing truc toegepast door op de MWC tentoonstelling de nieuwe Samsung E2370 te verwisselen met de oude Samsung B2100.

De Samsung E2370 is een vrij nieuw toestel met een zogenaamde "IP54" certificering. Dit houd in dat het toestel "slechts" stof- en waterbestendig is. Samsung heeft echter het meer dan een jaar oude B2100 toestel met "IP57" certificering neer weten leggen te leggen. (zie foto hiernaast)

Op de stand van Samsung kwam ik afgelopen week een "wat in mijn ogen lelijk" Samsung toestel tegen welke tot z'n knieën in een bak met water stond te soppen. Aangezien Samsung een dag van te voren enkele foto's en specificaties van de nieuwe E2370 had uitgereikt, ging ik er van uit dat het toestel in het water de E2370 was.

Hieronder zie je Samsung's nieuwe E2370 telefoon, met een "IP54" certificering.
"IP54" houd in dat het toestel zowel stof- als ook spatwater bestendig is.GT-E2370_013

Samsung toonde bij haar stand op het MWC in Barcelona echter de B2100 met "IP57" certificering welke al meer dan een jaar in de winkels ligt. Ik (en waarschijnlijk wel meer mensen) gingen er van uit dat het hier de nieuwe E2370 betrof.DSC_02251

We spreken hier over twee toestellen die er bijna precies hetzelfde uitzien. Op het moment dat je niet weet dat er een ander toestel in de bak staat, ga je er klakkeloos van uit dat dit toestel in de bak de nieuwe E2370 is. Toch viel het me op dat het toetsenbordje van de telefoon iets anders was dan in het persbericht van Samsung.vergelijk

Het komt er op neer dat wanneer je de nieuwe E2370 in een bak met water zou leggen, het toestel het niet zou overleven. Maar, Samsung heeft het tweelingbroertje de B2100 in het aquarium gezet, waardoor het er op lijkt dat de nieuwe E2370 volledig waterdicht zou zijn.

Een beetje gemeen, als je het mij vraagt. Zeker als je je bedenkt dat ik al een artikel over de Samsung E2370 was aan het schrijven welke op onjuistheden was gebaseerd.

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl