Entertainment
22 september 2008 - Ron Smeets

slotMusic: CD's op een microSD kaartje

Wie koopt tegenwoordig nog 'ouderwetse' CD's in een (online) winkel? Sinds de komst van de MP3 speler, (illegale) downloads en muziek mobieltjes is de verkoop van muziek op CD's zo'n beetje ingestort.

De platenmaatschappijen komen nu met een eigentijdse oplossing voor dit probleem. Vandaag introduceren de vier grote labels, EMI, Universal, Sony BMG en Warner namelijk 'slotMusic'. Dit zijn microSD kaartjes waarop complete CD's (met extra's) staan die je dus zo in je mobieltje (of MP3 speler) kunt stoppen.

De muziek op de slotMusic cards is DRM vrij en het kaartje wordt geleverd met een adapter zodat hij ook in andere (mini)SD slots past. De prijs van deze slotMusic cards is nog niet bekend maar ze komen over enkele weken al in diverse Amerikaanse winkels te liggen en kort daarna ook naar Europa.

Klinkt leuk, maar ik denk niet dat dit nu het oorspronkelijke succes van de CD zal kunnen evenaren. Eén CD per geheugenkaartje is natuurlijk niet handig. Het wisselen van een microSD kaartje is bij de meeste mobieltjes niet iets wat je meerdere keren op een dag zou willen doen. Vaak moet namelijk de accu er uit.

Bovendien ga je de slotMusic kaartjes veel te gemakkelijk verliezen. Of je moet weer speciale mapjes aanschaffen waar je ze allemaal in opslaat. Veel te omslachtig als je het mij vraagt. Gewoon 2000 nummers op een 8GB kaartje proppen en je luistert de hele week naar je favoriete muziek zonder dat je het kaartje kwijt kunt raken of moet wisselen.Gerelateerde links:
Mobiel muziek luisteren fors populairder geworden
Films voor je mobiel op memorycard
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.