Accessoires
23 oktober 2015 - Redactie MobileCowboys

Slimmer en steviger: de hoesjes van de toekomst

Dat smartphones in een razend tempo veranderen, spreekt voor zich. Dagelijks lezen we op websites en in tijdschriften over toestellen die uitgerust zijn met allerlei nieuwe gadgets. Maar het zijn niet alleen de apparaten zelf die ontwikkelen. Ook de bijbehorende hoesjes gaan mee met de tijd. Wie tegenwoordig zijn telefoon wil beschermen, hoeft dat allang niet meer te doen met een lederen flipcase of een effen backcover. We horen vaak genoeg ontwikkelingen over de nieuwste smartphones met vingerafdrukscanners, huidsensoren en hartslagmeters, maar de nieuwste hoesjes waarmee we deze toestellen beschermen, zijn minstens net zo interessant. Onverwoestbare materialen, 3D-printers en lasers worden er tegenwoordig bij gehaald om de meest geavanceerde covers te maken. We beschrijven de vier opvallendste en meest indrukwekkende trends voor je.

Extra gemak
Natuurlijk kennen we allemaal de hoesjes met een ingebouwde standaard of een flessenopener. Gelukkig hebben de nieuwste multifunctionele hoesjes heel wat meer te bieden. Ingebouwde speakers en projectors behoren tot de mogelijkheden en de dames zullen helemaal aan hun trekken komen met ingebouwde spiegeltjes en zelfs parfumverstuivers.

Kickstarter en andere crowdfundung-sites staan vol met creatieve ideeën voor bijvoorbeeld een hoesje met een mini-fotoprinter. Helaas zijn veel van de interessantste ideeën nog niet uitgevoerd of zal je er flink wat geld voor moeten neerleggen. Kun je niet wachten en wil je voor een schappelijke prijs een indrukwekkend hoesje? Ga dan voor een exemplaar met een Bluetooth fotoprinter of een ingebouwd fotoframe.

Volop bescherming
Je hebt natuurlijk weinig aan alle extra’s als je hoesje geen goede bescherming biedt. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe Sony Xperia Z5 aangeschaft? Dan wil je natuurlijk niet dat deze onnodige beschadigingen oploopt. Gelukkig zijn er genoeg merken met zeer stevige Xperia hoesjes.

Ook op het gebied van bescherming zijn er namelijk flinke stappen gezet de afgelopen jaren. Wil je zeker van je zaak zijn? Ga dan voor UAG of Otterbox. De hoesjes van deze Amerikaanse merken zijn aan hevige tests onderworpen en sommige exemplaren voldoen zelfs aan de hoge eisen van het Amerikaanse leger. Wil je niet alleen de voorkant, maar ook je scherm de beste bescherming geven? Dan kies je voor een sterke screenprotector om schade optimaal te voorkomen. Om zelf ook veilig te zijn, kunnen hoesjes en accessoires ervoor zorgen dat je opvalt in het donker. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sportband met LED-verlichting, glow-in-the-dark hoesjes of headphones met lichtgevende snoeren?

Smartphone? Smartcover!
Net als smartphones zelf, ontwikkelen hoesjes zich voornamelijk op technologisch gebied. De flipcovers van Samsung met een ingebouwde chip zijn bij iedereen wel bekend. Ook de Dotview-covers van HTC met een bijbehorende app voor ultieme samenwerking tussen hoesje en telefoon, zijn al een tijdje verkrijgbaar. iPhone-gebruikers moeten nog heel even wachten, maar dan ligt er ook genoeg moois in het verschiet. Zowel de modulaire phonecover als de hardcase met een E-Ink scherm, zullen ze de functionaliteit van je smartphone in één klap behoorlijk vergroten.

De keerzijde van al deze extra functies is natuurlijk dat de accu sneller leeg zal raken. Maar ook daar bestaat al een handige oplossing voor. De techniek van draadloos (of QI-) laden is in steeds meer telefoons en gadgets terug te vinden. Oudere toestellen die niet over een QI-receiver beschikken, kunnen eenvoudig bijgewerkt worden door een losse receiver achter het batterijklepje te plaatsen. Heb je een iPhone? Dan is de batterijklep niet te openen, maar zijn er genoeg alternatieven. Een powerbank is natuurlijk een optie, maar speciale hoesjes bieden ook uitkomst. Er zijn niet alleen covers met ingebouwde QI-receivers, maar ook hoesjes met zonnecellen en zelfs batterycases met geïntegreerde accu’s. Voor een volle batterij zijn we allang niet meer aangewezen op een stopcontact.

Een unieke look
Je smartphone een unieke look geven? Dat kan natuurlijk met een paar stickers, maar voor het echt bijzondere werk zal je voor een hoesje kiezen. De 3D-printer heeft zijn opmars gemaakt en dat is goed nieuws voor elke gadgetfreak. Er bestaan diverse websites waar je je zelfontworpen hoesje kunt bestellen. Ook kun je kiezen voor een houten hoesje met een eigen design, dat er met een laser in wordt gebrand. Deze hoesjes zijn iets duurder en niet gewoon in de winkel te verkrijgen, maar dan weet je ook zeker dat er niemand met dezelfde cover rondloopt.

Bij een persoonlijk hoesje hoort natuurlijk ook de functionaliteit die aansluit op jouw wensen. Zelfs de meest eenvoudige hoesjes zijn vaak uitgerust met handige opbergvakjes voor je pasjes.

Als je nog op zoek bent naar een nieuwe case, ga dan eerst na hoe je je smartphone gebruikt. Ben jij een type voor een compacte en lichte backcover of wil jij je kostbaarheden altijd op zak hebben en je portemonnee thuis kunnen laten? Of je nu gaat voor een geavanceerd exemplaar of een klassiek model, het belangrijkste is natuurlijk dat je een hoesje hebt dat perfect bij je past.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl
Ook interessant