Nieuws
09 maart 2007 - Ron Smeets

Slimme zet van Palm?

Dat is de vraag. . . De Amerikaanse maker van Smartphones heeft inmiddels natuurlijk ook al lang in de gaten dat met de komst van de Motorola Q9, een sloot aan slimme HTC toestellen en design hoogstandjes als de iPhone en de LG Prada haar toch al niet al te sterke positie in de Smartphone markt verder onder druk is komen te staan.

De knappe koppen bij Palm hebben nu een ex ontwerper van Apple in de arm geslagen om 'iets' voor de toestelmaker te gaan betekenen. Paul Mercer heeft in zijn tijd bij Apple onder andere gewerkt aan de ontwikkeling van de 'Finder' versie 7 en was later eigenaar van het softwarebedrijf Pixo dat de iPod interface ontwikkelde.

De kans is dus groot dat Mercer voor Palm gaat werken aan de ontwikkeling van een geduchte concurrent voor de iPhone en andere populaire (Windows Mobile) Smartphones.

Of dit een slimme zet van Palm blijkt te zijn moet de tijd leren.Gerelateerde links:
De 'Elf' wordt een low-end HTC Smartphone
Betere foto's van de HTC Vox
HTC (Athena) niet prominent aanwezig
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
Bill koopt geen iPhone
Wazige foto van de second edition Motorola Q?
Foto's van de Motorola Q Pro?
Motorola Q Pro op komst?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.