Nieuws
11 november 2012 - Ron Smeets

Slimme zet! Apple en HTC lossen patentruzies op

Een slimme zet van Apple en HTC en een slechte dag voor de advocaten van beide partijen. De Amerikaanse en Taiwanese fabrikant hebben namelijk een gezamenlijke oplossing gevonden voor de slepende patentruzies tussen beide partijen.

Het betreft een tien jarige licentiedeal tussen Apple en HTC. Deze zal voor alle bestaande, maar ook toekomstige producten en technologieën gaan gelden.

Bovendien zijn in een klap alle aanklachten en rechtzaken van HTC aan het adres van Apple, en wederzijds, ingetrokken. In een gezamenlijk persbericht op de site van Apple staat letterlijk dat beiden blij zijn dat de de problemen opgelost zijn en nu weer aan innovatie, in plaats van juridisch geneuzel, gaan denken.

"Goed voorbeeld doet volgen" wordt wel eens gezegd. Nou... ik kan nog wel een paar partijen opnoemen die hier een voorbeeld aan kunnen nemen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.