Geruchten
02 juli 2008 - Ron Smeets

Slider versie van de iPhone in de maak?

Natuurlijk was het een kwestie van wachten voordat deze geruchten de wereld in geholpen zouden worden. Hoewel het virtuele keyboard van de iPhone, in mijn opinie, een van de beteren is die momenteel op de markt zijn, bestaan er ook genoeg klachten over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Het blijft immers een virtueel keyboard dat enige oefening en gewenning vereist waar menig gebruiker niet het geduld of de aanleg voor heeft.

Maar goed, volgens een bericht van The Register heeft Apple onlangs een prototype slider versie met fysiek QWERTY toetsenbord van de iPhone getoond aan enkele bobo's uit de telecom wereld.

Volgens de berichten zou dit dan de derde generatie van de iPhone moeten worden die volgend jaar rond deze tijd op de markt komt.

We zullen zien maar frappant is wel dat in April een vergelijkbaar artikel over de mogelijke komst van een totaal anders vormgegeven iPhone te lezen was in The Times Online. Toen werd onder andere gesproken over een slider en een clamshell model met 4.5 inch display.Gerelateerde links:
Wordt de Volgende iPhone een clamshell?
Sharp Full Face 2, een 'slider-iPhone' look-a-like
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.