Toestellen
03 mei 2007 - Ron Smeets

Slechts 6% van de Amerikanen gaat een iPhone kopen

Dit klinkt op het eerste gezicht als een flop in wording, maar wie even doorleest zal bedrogen uitkomen ;-)

Een representatief onderzoek onder ruim 1300 Amerikanen over de iPhone heeft enkele interessante getallen voortgebracht. Alle ondervraagden hadden overigens een mobiele telefoon en, minstens net zo belangrijk, betaalden zelf hun rekening.

Zo zegt 77% de iPhone te kennen. Niet slecht voor een toestel dat nog niet op de markt is en pas 3 maanden geleden officieel geintroduceerd werd. Ongeveer 41% van de ondervraagden gaf aan, op basis van de informatie die de afgelopen 3 maanden beschikbaar gekomen is, al een 'goede indruk' van het toestel te hebben opgedaan.

Tweederde zegt absoluut nooit een iPhone te zullen kopen en 'slechts' 6% zegt dus er wel eentje te zullen aanschaffen. De relatief hoge prijs van de iPhone is de belangrijkste reden onder diegenen die zeggen er nooit een te zullen kopen.

Zoals gezegd klinkt dat niet echt als een succes in wording, maar kijken we naar het populairste toestel (zeker in de VS) van de afgelopen 3 jaar, de Motorola RAZR, dan zien we dat die op het hoogtepunt van zijn succes ook niet meer dan een marktaandeel van 6% had. Sterker nog, er is nog nooit een mobiel toestel op de markt geweest dat een groter marktaandeel wist te verwerven.

Dat werpt direct een heel ander licht op de 'slechts 6%', toch?Gerelateerde links:
iPhone op schema
iPhone gaat voor
Cingular opent iPhone community
25% van de middelbare scholieren wil een iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.