Tablets
27 december 2014 - Ron Smeets

Slechts 1 op de 20 verkochte Sony toestellen is een tablet CEO Sony Mobile verwacht een verdere daling van tablet verkopen

Het afgelopen jaar, 2014, was niet bepaald een van de succesvolste uit de geschiedenis van Sony Mobile (het 'Ericsson' tijdperk meegerekend). Veel berichten over oplopende verliezen en tegenvallende verkoopcijfers. En dat terwijl de Xperia smartphones, en tablets, steeds betere kritieken en reviews krijgen. Echter, waar we ook niet aan voorbij mogen gaan is het feit dat Sony ook een geschiedenis heeft op het gebied van bugs en problemen met nieuwe toestellen. Zo bleken sommige Xperia Z3 exemplaren niet altijd waterdicht te zijn.

Tijdens een meeting met diverse media in Japan vertelde de kersverse CEO van Sony Mobile, Hiroki Totoki, dat de fabrikant het voorlopig ook niet echt moet hebben van de tablet verkopen. Van elke 20 Sony toestellen die verkocht worden is er maar 1, ofwel 5%, een tablet. En Hiroki verwacht dat dit percentage tussen nu en 2016 nog wat zal dalen. naar 3 a 4%.Ondanks die tegenvallende berichten en verkoopcijfers is Sony Mobile echter niet van plan om zich uit de tablet markt terug te trekken. Voorlopig althans, want dit soort uitspraken en beslissingen kunnen zomaar ineens veranderen.

Maar goed, vooralsnog lijkt het er op dat Sony binnenkort zelfs met een eigen 12+ inch tablet gaat komen. Samsung heeft er al zo eentje en over Apple wordt gespeculeerd dat aan een grotere iPad (12.2 of 12.9 inch) werken die begin volgend jaar op de markt moet komen. Dat is ook het tijdstip wanneer, volgens de geruchten, Sony's grote tablet, de Xperia Z4 Tablet Ultra, het daglicht gaat zien.

Uiteraard liet Hiroki tijdens zijn gesprekken met de Japanse media daar verder niets over los, maar het feit dat Sony door gaat met het maken van tablets maakt de kans dat dit gerucht klopt ietsje, maar niog niet veel, waarschijnlijker ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.