Nieuws
08 maart 2015 - Ron Smeets

Slecht nieuws voor honkbal fans met een Windows Phone De Major League Baseball maakt geen nieuwe Windows app meer

Voor ons in Nederland is nieuws over een Amerikaanse honkbal app niet bijster interessant maar ik denk wel dat het heel goed illustreert hoe het momenteel met Windows Phone gesteld is.

Honkbal is zo Amerikaans als het maar zijn kan. Hetzelfde geldt voor Windows Phone en sinds enige tijd ook voor Nokia. Qua marktaandeel, dat bleek onlangs ook weer, blijft Windows Phone echter een zorgenkindje. Het lukt Microsoft maar niet om, structureel, boven de 3% uitstijgen. Niets ten nadele van het smartphone OS zelf overigens want ook ik vind Windows Phone nog steeds een prima alternatief voor het relatief dure iOS (de prijs van iPhones dan) en iedereen die Android te 'rommelig' vindt.

Het feit dat Major League Baseball, de Amerikaanse honkbal bond, nu besloten heeft om geen nieuwe Windows Phone versie van de At Bat app, voor het seizoen dat deze maand start, te maken is op z'n minst een teken aan de wand en slecht nieuws voor Microsoft. Hoewel het besluit niet al te veel honkbal fans zal treffen is het toch een bijzondere stap.

Uiteraard is wel een nieuwe iOS en Android versie van At Bat beschikbaar. Zoals gezegd, hier in Nederland (en Europa) zullen maar weinig mensen hiervan wakker liggen.


Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.