Nieuws
16 september 2011 - Ron Smeets

Slecht kwartaal voor RIM

Gezien de onrust bij RIM en eerdere signalen over de dalende populariteit van BlackBerry smartphones is het geen verrassing dat de recente kwartaalcijfers van de Canadese fabrikant niet zo best zijn.

Over het tweede kwartaal (Amerikaanse 'telling' en dus eindigend op 27 augustus) van dit jaar noteerde RIM een omzetverlies, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, van 10%. De omzet kwam uit op 4.2 miljard dollar. De winst kelderde zelfs met meer dan 50% naar 329 miljoen dollar.

Opvallend was de slechte prestatie van de PlayBook. RIM had verwacht er 1.5 miljoen te kunnen verkopen maar de teller bleef uiteindelijk steken op amper 200.000. Ook de smartphone (BlackBerry) verkopen daalden fors. Van 13.2 miljoen in het eerste kwartaal van 2011 naar 10.6 miljoen in Q2. Er breken dus spannende tijden aan voor de Canadese fabrikant. De komende maanden zal moeten blijken of de release van de eerste BlackBerry OS 7 toestellen de negatieve trend kunnen ombuigen. De eerste berichten daaromtrent zijn niet bijster positief en RIM zou daarom besloten hebben de onthulling van haar eerste QNX toestel naar voren te halen.

Bron: RIM

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.