Entertainment
15 mei 2008 - Ron Smeets

Slachtoffers aanslagen India werden gebeld

Een bizar bericht uit India. Kort na de aanslagen van afgelopen dinsdag in Jaipur werden de slachtoffers in lokale ziekenhuizen binnengebracht.

Daar gebeurde het dat van een twintigtal doden de mobiele telefoons begonnen te rinkelen. Waarschijnlijk van verontruste vrienden en familie die naar hen op zoek waren.

Vervolgens was het de taak aan de doctoren en ziekenhuispersoneel om de telefoons te beantwoorden en het droeve nieuws aan de nabestaanden te melden. Bijkomend 'voordeel' voor de autoriteiten was wel dat de 'gebelde slachtoffers' op deze manier dus eenvoudig te identificeren waren.

Zoals gezegd, bizar.

Via: Times of IndiaGerelateerde links:
GSM steeds gevaarlijker voor rebellen en terroristen
Aanslagen Bali getriggerd door GSM's
GSM verkeer plat vanwege aanslagen
Moderne GSM's goede terroristen-tool
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.