Entertainment
19 oktober 2006 - Ron Smeets

Slachtoffer overval SMSt dief en krijgt antwoord

Hoe dom kun je zijn! Toen twee broers vorige week in hun eigen huis overvallen werden door een aantal mannen met ski-mutsen dacht een van de twee slachtoffers de stem van een van de overvallers te herkennen als die van een 'vriend', Randall Talbot, die daar een tijdje geleden gelogeerd had.

Eigenlijk tegen beter weten in besloten de twee broers vervolgens om het volgende SMSje te sturen naar een van de gestolen mobieltjes van het tweetal in de hoop dat Randall daar in zou trappen: "Randy, ik wil mijn telefoon dolgraag terughebben en ben bereid er 300 doller voor te betalen".

Tot hun grote verbazing kregen ze kort daarop antwoord van Randy die wel oren had naar nog eens 300 dollar, bovenop de buit van de overval.

Jullie zullen begrijpen dat Randy op de afgesproken ontmoetingsplek geen 300 dollar ophaalde, maar een paar handboeien omgeslagen kreeg.Gerelateerde links:
Hetze tegen SideKick dief
Bellende bankroofster krijgt 12 jaar
Inbreker via gestolen GSM opgespoord
Domme dief steelt smartphone van smart guys
Smartphone dief met behulp van GPS gepakt
GSM belt 112: Dieven gearresteerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.