Entertainment
06 maart 2006 - Ron Smeets

Slachtoffer aanrijding geidintificeerd door haar iPod

Afgelopen donderdag werd in San Francisco een vrouw tijdens het joggen door een auto aangereden die vervolgens verder reed.

Ze werd even later, bewusteloos en in kritieke toestand door een parkopzichter gevonden die de hulpdiensten inschakelde. Omdat de vrouw verder geen enkele vorm van identificatie bij zich droeg kwam een van de aanwezige agenten op het idee om met haar iPod naar de lokale Apple Store te gaan en zo te proberen er achter te komen wie het slachtoffer was.

Via de administratie van Apple's hoofdkantoor kon men inderdaad de identietijd van het slachtoffer, de 27-jarige Ashlyn Dyer, achterhalen. Momenteel verblijft ze nog steeds in het ziekenhuis en is de dader nog niet gevonden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.