Nieuws
31 maart 2009 - Ron Smeets

Skypen op iPhone via netwerk T-Mobile technisch wel mogelijk

Sinds vandaag is de Skype App voor de iPhone beschikbaar. Door Skype werd aanvankelijk gemeld dat het niet mogelijk zou zijn om met de iPhone 3G te Skypen via de 3G datanetwerken van providers en in de meeste gevallen is dat ook zo.

T-Mobile denkt daar echter anders over. Zij staan dat, technisch gezien, namelijk wel toe. Dat het toch niet werkt ligt, volgens T-Mobile, aan de applicatie zelf. Hieronder de verklaring van de provider die ze deze middag via een persbericht uitgegeven hebben.

"Gisteren werd T-Mobile veelvuldig de vraag gesteld of we de nieuwe Skype applicatie voor iPhone 3G toestaan op ons Wi-Fi en 3G netwerk. Het antwoord daarop is: "Ja, T-Mobile staat VOIP-diensten op haar netwerk toe, dus ook het gebruik van deze Skype applicatie via het T-Mobile netwerk is gewoon mogelijk." Wij blokkeren het gebruik van de Skype applicatie dus op geen enkele manier en op geen enkel netwerk.

Echter, de melding die klanten op hun iPhone zien wanneer ze nu Skype via 3G proberen te gebruiken (zie bijlage) suggereert dat de dienst niet te gebruiken is op 3G als gevolg van beperkingen in het T-Mobile
prijsplan of netwerk. Dit is NIET correct. T-Mobile legt geen restricties op; dat de Skype applicatie niet werkt via 3G ligt aan de applicatie zelf."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.