Nieuws
02 juni 2006 - Ron Smeets

Skype op Dell Laptops

Dell is de afgelopen weken druk bezig om zich aan te sluiten bij andere 'internet merken'. Onlangs kondigde men al een samenwerking met Google aan om hun PC's standaard uit te rusten met de Google desktop en nu hebben ze ook een deal gesloten met Skype.

Deze laatste samenwerking houdt in dat, om te beginnen, twee nieuwe XPS laptop modellen, de M1210 en M2010, af fabriek zullen worden voorzien van de VoIP software van Skype die deel uit zal maken van het audio/video communicatie pakket dat op die laptops standaard meegeleverd wordt.

Behalve de Skype software bestaat het communicatie pakket ook uit een geintegreerde webcam met microfoon en headset. Of er ook andere Dell modellen zullen komen die standaard met Skype uitgerust worden is nog niet bekend, maar Dell en Skype kennende zijn dat niet de bedrijven die inzetten op zo'n beperkte deal, toch?Gerelateerde links:
Skype Instant Messages voor je mobiel
Dell's MP3 avonturen voorbij
Dell's kijk op toekomstige laptop's
Ebay koopt Skype
Videocalling via Skype
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.