Nieuws
30 december 2010 - Ron Smeets

Skype iPhone App heeft nu ook videobelfunctie

Enkele dagen geleden werd nog aangenomen dat de videobelfunctie in Skype pas rond de CES (over ruim een week in Las Vegas) gepresenteerd zou worden.

Echter, de iPhone versie van die vernieuwde Skype App is sinds vandaag al te downloaden en gebruiken. Ik heb hem zelf al even getest en via WiFi werkt het prima.

Versie 3.0 van de Skype App is nu dus te vinden in de iTunes App Store. Twee-weg video oproepen worden ondersteund door de iPhone 4, iPhone 3GS en de iPod Touch 4e generatie. De iPad en iPod Touch 3e generatie kunnen alleen video oproepen ontvangen maar geen beeld terug sturen door het ontbreken van een camera. Verder is het ook gewoon mogelijk om vanaf je iPhone naar een desktop applicatie te video bellen en er is ondersteuning voor zowel portrait als landscape mode. De app downloaden kan zowel via de iTunes Store of deze link.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.